Yaşam

İndüksiyonla pişirme nedir, artıları ve eksileri nelerdir?

indüksiyonlu pişirme Pişiriciler, güç tasarrufu ve hızlı pişirme süreleri nedeniyle son zamanlarda oldukça popüler hale geldi. Ancak eski tarz sobalara alışkın olanlar için bu kadar büyük bir değişiklik korkutucu olabiliyor.

Peki indüksiyonla pişirme tam olarak nedir, nasıl çalışır ve artıları ve eksileri nelerdir? Öğrenmek için okumaya devam edin…



İNDÜKSİYON PİŞİRME OCAĞI NEDİR?

indüksiyonlu pişirme Pişirme ocakları alt kısmında ısıtıcılar bulunan camlı ocak sistemidir. Cam yüzeyin altındaki ısıtıcı bobinler, ocak üzerinde tencere, tava gibi bir pişirme kabı bulunduğunda devreye girer ve elektromanyetik güçle çalışır.

indüksiyonlu pişirme Ocağın üzerine konulan tencere yüzeye temas ettiğinde alt mekanizmadaki sistem devreye girerek tencere tabanının çabuk ısınmasına neden olur. Bu ısıtma işlemi elektrikli ve gazlı sobalara göre farklıdır.

Diğer soba türlerinde önce sobanın ısınması, daha sonra bu ısıyı pişirme ekipmanına aktarması beklenir. indüksiyonlu pişirmeBu işlemi yapan ocaklarda pişirme kabı doğrudan ısıtılır ve bekleme süresi yoktur.

İndüksiyonlu ocaklara geçmeden önce bilmeniz gereken her şeyi sizler için derledik.

İNDÜKSİYON PİŞİRMENİN AVANTAJLARI

  • İndüksiyonlu ocakların en büyük avantajı diğer muadillerine göre daha hızlı ısınmasıdır. Bunun nedeni ısının doğrudan pişirme kabına aktarılmasıdır. Yapılan testler doğrultusunda indüksiyonlu pişirmeBunu yapan bir sobanın 6 litre suyu 15 dakikadan kısa sürede kaynatabildiği görülmüştür.
  • indüksiyonlu pişirme Bunu yapan sobaların bir diğer avantajı da hassas sıcaklık kontrolü yapabilmeleridir. Diğer ocaklarda sobanın ısınması ve soğuması zaman alırken, indüksiyonlu pişirme Soba üstün hassas sıcaklık kontrolüne sahiptir. Isıtma işlemini durdurduğunuz anda ısı transferi anında durur ve taşma, yanma gibi sorunlarla karşılaşmazsınız.



  • indüksiyonlu pişirme Bunu yapan fırınlar diğer fırınlara göre enerji açısından daha verimlidir. Diğer ocaklarda ise pişirme kapları ile ocağın ortası arasında ısı kaybı fazla olduğundan daha fazla güç tüketilir. indüksiyonlu pişirmeOcakta sadece pişirme kapları ısıtılır, bu da büyük miktarda enerji tasarrufu sağlar.
  • indüksiyonlu pişirme Bu işlemi yapan ocaklarda sadece pişirme kabı ısıtıldığı için başka bir sıcak yüzey ortaya çıkmaz. Bu sayede olası yanık, yangın gibi sorunların önüne geçilmiş olur. Aynı zamanda ocağın soğumasını bekleyerek zaman kaybetmeyeceğiniz için istediğiniz zaman hızlı bir şekilde temizleyebilirsiniz.
  • indüksiyonlu pişirme Bu işlemi yapan fırınlar havaya gaz salmadığı için olası bir yangın tehlikesine de neden olmaz. Bezin yanlışlıkla alev almasına neden olmaz. Pişirme kabı ocaktan çıkarıldığı anda ısıtma işlemi durur ve yanlışlıkla açılma riski azalır.

İNDÜKSİYON PİŞİRME EKSİLERİ

  • indüksiyonlu pişirmeBunu yapan sobalar nispeten yeni bilindiği için diğer alternatiflere göre biraz daha değerlidir.
  • indüksiyonlu pişirme Pişirme ocaklarının dezavantajlarından biri de özel ekipman gerektirmesidir. Her pişirme aleti indüksiyonlu pişirme için uygun değildir. Bu yüzden tencere, tava gibi mutfak eşyaları satın alırken, indüksiyonlu pişirme“Uygun” yazdığından emin olun.
  • indüksiyonlu pişirme Sobaların bir diğer dezavantajı ise ısıtma işleminin başlayabilmesi için doğru büyüklükte bir pişirme kabının ocağın ortasına konulan düz tabanlı bir şey olması gerektiğidir. Bu nedenle çok küçük veya sallanan tavalar uygun değildir.

  • indüksiyonlu pişirme Yeni soba kullanan kişilerin eski soba kullanımından kalan alışkanlıklardan kurtulması zor olacaktır. Bunlardan en kolayı, tencere veya tavanın ısınması için bekleme süresinin diğerlerine göre daha kısa olması nedeniyle yemeğin fazla pişmesi olabilir.
  • indüksiyonlu pişirme Sobalar pürüzsüz camdan yapıldığı için diğer emsallerine göre daha kolay çizilir. Bu yüzden indüksiyonlu pişirmeSoba kullanan kişiler altları pürüzsüz ve temiz olan ekipmanlar kullanmalı, pişirme işlemi sırasında tencere ve tavaları yüzeyde kaydırmamalıdır.

İlginizi çekebilir;

haber-sultandagi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu